ФОРУМ

 

НАЧАЛО

АРХИТЕКТУРА И АРХЕОЛОГИЯ

БЪЛГАРИЯ ПО
ОБЛАСТИ

БИТ И КУЛТУРА

ПЛАНИНИ

ПЕЩЕРИ

ЧЕРНОМОРИЕ

ЗАЩИТЕНИ
ТЕРИТОРИИ

ЗА ПОРТАЛА
как работи, приятели, контакти

ГАРАНТИРАНО
ОТ ПОРТАЛА

АРХИТЕКТУРА - КРЕПОСТНО СТРОИТЕЛСТВО
Созопол - "Южна крепостна стена и кула"

Созопол, южна крепостна стена и кула

Созопол, южна крепостна стена и кула

Созопол, южна крепостна стена и кула Созопол, южна крепостна стена и кула

Созопол, южна крепостна стена и кула

Особено и интересно е удоволствието от разглеждането на музеен комплекс “Южна крепостна стена и кула” в Созопол!

Трябва да се уточни, че бидейки частен, той не може да се регистрира като музей, но последствията от това си остават само за стопанисващите го. За посетителите г-н Кирил Арнаутски /собственикът/ оставя удоволствието от разглеждането на сбирката, която може да се снима с фотоапарат и/или камера напълно свободно и безплатно.

Друго нетипично за музейните порядки е възможността, ако имате претенции за хубав глас, да попеете в зърнохранилището, което има изключително приятна акустика.

Трети от детайлите, които гарантират удоволствието от вложеното там време е деликатната липса на свъсени “музейни работници”, които да ви дебнат от табуретка в ъгъл или до колона.

Влизайки в комплекса, Вие получавате от касата брошура – пътеводител /налична на впечатляващ брой езици/, която ненатрапчиво Ви води в цялата обиколка, а обясненията за експонираните предмети прочитате от табелките край тях. Без съмнение, деликатното обслужване, наредената с усет сбирка и липсата на смехотворни забрани правят музеен комплекс “Южна крепостна стена и кула” гарантирано удоволствие от престоя в Созопол.

1 2 3 4 5 6 напред
Ателие "DIGITALISIMUS" - видео услуги, фото услуги, звукови услуги