ФОРУМ

 

НАЧАЛО

АРХИТЕКТУРА И АРХЕОЛОГИЯ

БЪЛГАРИЯ ПО
ОБЛАСТИ

БИТ И КУЛТУРА

ПЛАНИНИ

ПЕЩЕРИ

ЧЕРНОМОРИЕ

ЗАЩИТЕНИ
ТЕРИТОРИИ

ЗА САЙТА
как работи, приятели, контакти

ГАРАНТИРАНО
ОТ САЙТА

 

МЕСТА ЗА НОЩУВКА

 

 

РЕКЛАМА

Северно черноморско крайбрежие
Калканбурун (нос Щит) 2

комплекс трейшън клифс

голф игрища
Пригодяване на територията за голф игрище

езеро в голф игрище

общ план

строеж до Калканбурун

“Трейшън клифс голф енд спа резорт” (написано на Кирилица) е името на фирмата, която унищожава релефа около Калканбурун. На страницата на сайт “Черен списък на фирмите, организациите и личностите, унищожаващи българската природа” може да видите по-стари снимки на строежите – клик. Снимките, които Ви предлага “Нашето отечество България” са направени през август 2010г. На входа на комплекса багери разрушаваха поредния хълм от релефа на местността. Снимки няма, защото там е и КПП-то на охраната. Друг въпрос, който голф игрището буди, е какво количество вода е необходимо на ден за поддържането му и от къде ще се осигурява при положение, че навсякъде наоколо се строи с неистово темпо? От чия вода ще се вземе, за да се полее това обширно тревно пространство? Защото, едва ли в някой ще се появи съмнението, че изумруденият цвят на тревата ще се окаже несравнимо по-важен от елементарното удобство на хората от околността.

Предишна страница

  • Представител за България на “Dun & Lradstreet Europe” Limited;
  • Основател и президент на фондацията “Jestuno” (Съюз на глухите хора в България;
  • Член на Алианс Франция – България;
  • Член на Българското географско общество и Американската търговска палата в България;
  • Собственик на “St. Sofia Golf Club & Spa” – голф игрище с 18 дупки до София, което е първото проектирано по стандартите на Американската голф асоциация в България;
  • Основател на “Blacksearama, Gary Player Signature” – професионално голф игрище от световна класа, разполагащо с 18 дупки, проектирани от голф легендата Гари Плеър;
  • Основател на “Thracian Cliffs” – голф игрище на брега на българското Черноморие, предназначено за професионални състезания и луксозна почивка;
  • През 2001 г. Красимир Гергов основава Българската асоциация по голф, чийто президент е в момента. Асоциацията членува в международни голф организации, които нямат отношение към темата.

Всеки мислещ човек би се сепнал – защо автобиографията на бизнесмен от такъв ранг е вместена в няколко хилави изреченийца? Какво не пише в сайта му!? Ето какво (в сбит вариант; детайли може да прочетете тук.

Дипломира се през 1985г. Още като студент подава молба за работа в УБО. На 2 февруари 1986г. след необхфодимото проучване, Гергов полага клетва и започва работа като щатен сътрудник с чин “лейтенант” към Пето управление на Държавна Сигурност – известното УБО. След промените от 1989г. Красимир Гергов бива “споходен” от бизнес щастието да развие зашеметяваща кариера в сферата на рекламата и консултирането на медии.

От къде идва Красимир Гергов? Дядо му по майчина линия е АБПФК. Баща му от 1951 работи в МВР, брат му след завършване на Търновското военно училище също работи в МВР. Вуйчото на Красимир Гергов е заместник-началник на УБО. Въобще – индивид с родословие.

Красимир Гергов още като служител в УБО се проявява като потомък на рода си и установява “нерегламентиран контакт с лица от криминалния контингент”, за което е наказан със “строго мъмрене” съгласно Заповед 1196/15.07.1987г. Следствено дело 5/1987г. по описа на ДС в Главно  следствено управление – МВР се води срещу братята Т. и Ф. С. Братът Ф. С. е съученик на Гергов. Делото е „за извършени от тях спекулативни сделки и крупни валутно-контрабандни престъпления на територията на СССР, НРБ, ПНР и Австрия”. Освен това, през периода юли – август 1984г. Гергов преотстъпва своя паспорт на Ф. С. за закупуване на битова техника от Кореком. Сумата на покупката е 1975$. Някои вероятно презрително ще подминат, други няма да знаят какво е Кореком, но по-възрастните много добре помнят, как простосмъртен можеше да си купи нещо от тези магазини. Тогава официалния курс на долара беше под 1 лв.

Текст и снимки - Велин Стойчев

Ателие "DIGITALISIMUS" - видео услуги, фото услуги, звукови услуги