ФОРУМ

 

НАЧАЛО

АРХИТЕКТУРА И АРХЕОЛОГИЯ

БЪЛГАРИЯ ПО
ОБЛАСТИ

БИТ И КУЛТУРА

ПЛАНИНИ

ПЕЩЕРИ

ЧЕРНОМОРИЕ

ЗАЩИТЕНИ
ТЕРИТОРИИ

ЗА САЙТА
как работи, приятели, контакти

ГАРАНТИРАНО
ОТ САЙТА

 

РЕКЛАМА

 

 

 

Южно черноморско крайбрежие
Нос Таласакра

Таласакра

бункер
На преден план се вижда остатък от артилерийска установка, най-вероятно зенитна. На заден план - бункерът за обслужването й. Остатъкът от тухлена облицовка не трябва да заблуждава - под нея е дебел бетон с амбразури.

вътрешност на бункер помещение в бункер
На лявата снимка - коридорът, свързващ двете помещения под бункера. Изходите към земната повърхност са два - в краищата на коридора. На дясната снимка - едно от помещенията, обслужващи разчета на бункера.

бодлива тел
Оградата и вишките тънат в ръжда.

военно заграждение
Това е оградата и сградите в посока Черноморец.

военен КПП
Пропускателния пункт. Номерът на поделението е изтрит от снимката. Булдозерът вътре не е червен, а в плен на вековечна ръжда.

строежи в Черноморец
Строежите заобикалят поделението отзад и продължават на юг.

Нос Таласакра се намира североизточно от Черноморец и е с приблизителни GPS координати:

N 42˚ 26' 57.7"
E 27˚ 39' 04.9"

На нос Таласакра се намира едно от двете абсурдни военни поделения, които са затворили Черноморец по крайбрежието и са принудили развитието му да продължи противоестествено към вътрешността на сушата. Според информация на местни жители, въпросното поделение на носа се стопанисва от дресьори на кучета, но е все още притежание на военните. Както е видно от снимките, думата "стопанисване" е крайно неуместна - всичко тъне в ръжда и разруха. Досами него се строи и очевидно Черноморец естествено ще заобиколи поделението и ще продължи да се развива на юг.

Ателие "DIGITALISIMUS" - видео услуги, фото услуги, звукови услуги